Львівська обласна організація Європейської партії України вважає такі дії влади неприпустимими й такими, що завдають суттєвої шкоди розвитку підприємництва, особливо в умовах фінансово-економічної кризи.


Сьогодні, коли практично у всіх галузях промисловості і виробництва відбувається спад, центральна та обласна влада замість того аби сприяти малому та середньому підприємництву намагаються його знищити шляхом проведення перевірок та накладання високих штрафів.
Меркантильна ціль органів державного контролю щодо наповнення державного бюджету стягненням надуманих штрафів матиме наслідком згортання малого та середнього бізнесу не лише на Львівщині, а й в Україні в цілому. В той час, коли потрібно стимулювати економіку через зменшення «податкового ярма», державна влада, в особі, органів державного контролю практично її знищує.


В цих умовах вважаємо єдино правильним виходом невідкладене прийняття Податкового кодексу. Наша обласна організація вважає, що в такий спосіб можна забезпечити прозорість процесу взаємодії податкової служби з підприємцями і зробити його максимально формалізованим. Перерозподіл податкового навантаження, який закладено у проекті Податкового кодексу Миколи Катеринчука,  сприятиме створенню інвестиційно-інноваційної економіки. За рахунок податків, сплачених експертно-орієнтованими підприємствами, буде стимулюватися, у тому числі, і внутрішній ринок.


Вважаємо, що оптимальним для збереження та захисту середнього та малого бізнесу, як запоруки стабілізації економіки області та країни є запровадження принципу податкової лібералізації на місцях. Збереження і підтримка малого та середнього бізнесу через прийняття Податкового кодексу в парламенті, зменшення тиску на підприємців в області та районах є запорукою виходу з кризи для усієї держави.


Голова ЛОО
Європейської партії України                                                            Назар Бекетов

ІА "Вголос": НОВИНИ