Ці слова й розкривають справжню позицію Німеччини у російсько-українському питанні, пише у Facebook лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Ось вам, товариство, і європейські цінності, і європейські санкції. Ось вам їхня «щирість» у боротьбі з Путіним! Ось вам угодовство та бездарність міжнародної політики нашої влади!

«Американці не можуть штрафувати німецькі підприємства за те, що ті займаються бізнесом у іншій країні», – заявила вчора міністр економіки Німеччини Бригіта Ципріс.

Ці слова – реакція Берліну на нові санкції США проти Московії, що мають вдарити по європейських компаніях-партнерах Кремля у нафтогазовій сфері. Ба більше, Німеччина навіть пригрозила Сполученим Штатам контрзаходами у відповідь на антиросійські санкції. Думали, Україна їх турбує чи може верховенство права? Їх турбує виключно власний бізнес!» - зазначає націоналіст.

Тягнибок наголошує, що такі заяви лише підтверджують: «мінський формат» не приносить Україні жодної користі:  

«Ми, свободівці, про це говоримо вже чотири роки: МІНСЬК НЕ ПРАЦЮЄ! Формат перемовин «Україна – РФ – Німеччина – Франція» недієздатний. Це треба негайно змінювати, інакше війна не закінчиться ніколи!

Після останніх подій нарешті вже для всіх очевидно: перемовини в Мінську ведуться насправді в межах схеми «Україна – Путін – торгівельні партнери Путіна». А отже, питання «чиї інтереси вони захищають?» стає риторичним.

Укотре «Свобода» повторює: лише перехід до «будапештського формату», з негайним підключенням до перемовин щодо Донбасу і Криму США та Великобританії, які є гарантами територіальної цілісності України згідно з Будапештським меморандумом, може дати правильний результат для України й українців. Інакше, ризикуємо під улесливі слова бізнес-партнерів Кремля втратити найцінніше – Українську державу».

 

Як уже писав Вголос, Президент США Дональд Трамп підписав законопроект щодо введення нових санкцій проти Росії, Ірану та КНДР.

ІА "Вголос": НОВИНИ