Про це в інтерв'ю «Вголосу» заявив кандидат історичних наук Микола Посівнич, коментуючи заяву ведучих телеканалу «Інтер» про перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

«Росіянам не вдалося роз'єднати Україну на етнічному рівні, тому вони запустили закон про двомовність Ківалова-Колесніченка. На жаль для них і на щастя для нас, це не спрацювало – і тисячі російськомовних пішли захищати Україну від московського чобота поряд з україномовними. Не вдалося роз'єднати Україну і на релігійному полі, провадячи «русскій мір» через ФСБшну структуру Московського патріархату. Саме тому тепер РФ хапається за останній шанс втримати Україну у своїх лещатах і кидає клич про «фашистів, які стріляють українцям в спину». Вони називають українських героїв злочинцями, намагаючись вбити клин між Заходом і Сходом держави. Але навряд чи їм вдасться роздерти Україну отак, адже вже зараз на Сході спільно обороняють державу нащадки упівців, есесівців та червоноармійців», – зазначив Посівнич.

Більше на цю тему читайте у публікації: «Кремль шукає в Україні фашистів, ховаючи правду про мільйон росіян, які присягали Гітлеру».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ