Аналіз показав присутність у крові Олени Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП, – зазначив прокурор під час обрання жінці запобіжного заходу.

«У Зайцевої встановлений факт вживання опіатів», – заявив він.

Прокурор повідомив, що результати аналізу щойно надійшли і попросив суд залучити їх до справи.

Для адвоката Юлії Козар новина стала несподіванкою і вона попросила три години на вивчення нових обставин. Вона запитала сторону звинувачення, коли і як було взято цю пробу, адже перші аналізи не показали присутність в організмі підсудної алкоголю чи наркотичних речовин.

Слідчий пояснив, що аналіз крові було відібрано в наркологічному центрі відразу після аварії, а результати стали відомі лише тепер, оскільки їх отримання потребувало часу.

Після цього суддя Світлана Муратова заслухала інші клопотання сторін та оголосила перерву у засіданні.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева. Тепер їй загрожує 10 років ув'язнення.

Попри те, раніше радник міністра МВС повідомив, що Київський райсуд Харкова може відпустити Зайцеву під заставу або призначити домашній арешт. Також учора з'ясувалося, що водійка Lexus під час аварії брала участь у перегонах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ