Про це дівчина заявила під час нинішнього слухання у суді.

«Я визнаю свою провину, я готова нести відповідальність і готова понести покарання, яке дасть мені суд. Але, будь ласка, вибачте мене. Будь-які речовини, які у мене знайшли – вони опинилися в крові через знеболювальне, яке я приймала через свою проблему. Вибачте мене, я готова понести покарання», – заявила Зайцева.

Прокурори в Київському райсуді Харкова подали клопотання, щоб  співучасниці смертельної ДТП Олені Зайцевій продовжили арешт ще на 60 днів.

Нагадаємо, трагічна ДТП у Харкові сталася ввечері 18 жовтня. Тоді п'ятеро людей загинули на місці, ще шістьох забрали до лікарні у тяжкому стані. 26 жовтня стало відомо, що на лікарняному ліжку померла ще одна дівчина, 20-річна Діана Берченко. Олена Зайцева, прийомна донька відомого бізнесмена Василя Зайцева, була за кермом Lexus і на час аварії брала участь у автоперегонах.  Встановлено, що вона проїхала на червоне світло, що зумовило зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. За даними ЗМІ, він є місцевим рітейлером.

Зайцеву заарештували на два місяці без права внесення застави. Суд також позбавив її водійських прав і наклав арешт на обидва автомобілі-учасники ДТП.

Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів. Натомість захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Версія захисту Зайцевої – у ДТП винен водій Touareg, який рухався на жовте світло світлофора. Захист Дронова це звинувачення спростовує, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло. Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати Дронова потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян»). За цією ж статтею звинувачують і Олену Зайцеву.

6 грудня в організмі водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої виявили речовини, що містять кодеїн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ