Про це повідомляє Футбол 24

Австрійці провели досить непоганий перший тайм, намагаючись якомога вище пресингувати бразильців та використовувати габарити Арнаутовіча у чужому штрафному. Втім, якщо з першим у них виходило, то передачі на свого форварда у них були не дуже вдалими. Найбільш близькими до голу господарі були на 19-22-й хвилинах – спочатку Шопф пробив з-за меж штрафного поруч зі штангою, а потім Арнаутовіч замикав простріл Лайнера ударом метрів з шести – вище воріт!

Бразильці були набагато гострішими. Вже на 8-й хвилині Каземіро пробив з 30 метрів у ближню дев'ятку, влучивши у сітку із зовнішнього боку. По одному удару в площину воріт мали Неймар та Коутінью, а Жезус навіть прийняв участь у голі на 34-й хвилині, однак той не зарахували через офсайд. Не біда – через дві хвилини Вілліан потужно пробив з центру поля, і м'яч відскочив до Жезуса рикошетом від спини Шопфа. Габріель безжалісно пробив у дальній кут – 0:1. І хоча наприкінці тайму Арнаутовіч вирвався віч-на-віч, але не встиг пробити з гострого кута, сказати, що рахунок несправедливий, було неможливо.

Другий тайм австрійці намагалися почати так само, як і перший, однак бразильці увімкнули зовсім інший режим роботи й стали методично розривати господарів поля. На 60-х хвилинах, на фоні серії замін, бразильці повністю закрили інтригу в матчі: на 64-й Неймар фінтом поклав на газон Драговіча та пробив між ніг Ліндеру, а на 69-й Коутінью під кутом вийшов один на один з голкіпером та пробив у дальній кут.

0:3 – і тепер австрійці могли думати лише про гол престижу. І вони були дуже близькими до цього. На 80-й хвилині Хірлендер потужно пробив під поперечину, змусивши попрацювати Аліссона, на 86-й Арнаутовіч класно пробив метрів з 25-ти у ближній кут – повз ворота. Тим не менш, австрійці могли завершити гру й з набагато ганебнішим рахунком – однак удари Коутінью та Дугласа Кости прийняла на себе поперечина.

Фінальний свисток зафіксував розгром австрійців. Бразилія продемонструвала дуже вискоий рівень футболу, підтвердивши статус одного з фаворитів Мундіалю, який стартує вже за чотири дні.

Товариські матчі

Австрія – Бразилія – 0:3

Голи: Жезус, 36, Неймар, 64, Коутінью, 69

ІА "Вголос": НОВИНИ