Колишній генпрокурор України Юрій Луценко звинуватив експосла США в Україні Марі Йованович у брехні під присягою.

Про це він заявив в інтерв'ю «Цензору.нет».

Справа стосується опублікованого запису розмови Луценка з бізнесменом українського походження Львом Парнасом.

Зокрема, там звучала фраза Луценка: «Я не отримав візиту. Мій перший не отримав них*ра. Я готовий взути вашого конкурента. Але ти хочеш ще більшого».

Цю фразу ексгкепрокурор пояснив тим, що Джуліані начебто відкрито вимагав, щоб Луценко порушив кримінальну справу проти Байдена в Україні.

Також він додав, що у квітні 2017 року Генеральна прокуратура України повернула до державного бюджету півтора мільярда доларів США. Відразу після цього вони виявили, що «деякі з офшорок, які виконували для оточення Януковича виведення грошей з України, вивели ще 7,4 мільярда доларів за тією ж схемою».

Через це ексгенпрокурор нібито і звернувся до Йованович. За його словами, у нього було кілька зустрічей з послом. Після цього Йованович попросила дати лист з роз'ясненням щодо ситуації, про яку колишній генпрокурор хочів говорити з Attorney General (аналог Генпрокурора в США).

Луценко зі свого боку заявив, що посол Йованович збрехала під присягою в ході процедури імпічменту в Конгресі, заявивши, що він такого документа не дав.

Нагадаємо, що Луценко скаржився Джуліані, що Йованович збирається зробити Ситника наступним президентом .

 

ІА "Вголос": НОВИНИ