Харківський бізнесмен Владислав Безрук, про збройний напад на якого вчора увечері писав «Вголос», хизувався грішми та дівчатами та власній сторінці в Інстаграм, а його юридична компанія «Легіон» супроводжувала рейдерські захоплення сільськогосподарських земель, зокрема, у Тернопільській та Харківській областях. Про це свідчать дані з відкритих джерел інформації.

Владислав Безрук відомий широкому загалу як претендент на участь в українському телевізійному шоу «Холостяк». Також він був учасником телевізійної передачі «По домам», в ефірі якої розповідав, що носить піджаки за 4 тисячі доларів та годинники, вартістю 80 тис. євро. Безрук на всю країну хизувався своїми елітними авто, серед яких «Ягуар» та «Мерседес».

У власному Інстаграм, де Безрук зареєстрований під ніком «Мамонт», бізнесмен постійно викладав фото, на яких прагнув продемонструвати своє розкішне життя. Зокрема, є світлини, де Безрук позує зі стосами доларівоголеними дівчатами, в люксових авто, у дорогих ресторанах за поїданням устриць та на фоні визначних місць у містах західної Європи.

Чим обумовлені статки Безрука – не відомо, адже низка компаній, які зареєстровані на його ім’я, мають статутні капітали у розмірі або 100 або 1000 грн.

Зокрема, і відома юридична фірма бізнесмена «Легіон», яка позиціонувала себе борцем із рейдерами, також має статутний капітал всього в 1 тис. грн.

На Безрука записана ще одна компанія - аграрна - із назвою «Легіон-Агро». Згідно з КВЕДом, основна діяльність цієї фірми полягає у торгівлі зерновими. Однак, про свій статус фермера Безрук ніколи публічно не повідомляв, наголошуючи переважно на тому, що займається його бізнес наданням виключно юридичних послуг.

Чому свою  «фермерську справу» Безрук намагався утаємничити, стало відомо зовсім нещодавно. Як виявилося, його компанії насправді займалися тим, що юридично супроводжували рейдерство сільськогосподарських земель. А гучний скандал, який минулого року розгорівся навколо агрохолдингу «Мрія» у Тернопільській області, фактично викрив ще одну діяльність Безрука. Тоді представники його «Легіону» разом з озброєними «тітушками», навіть побили добровольця АТО Олександра Починка, на захист якого піднялася громадськість та місцева влада Тернопільщини. Тоді ж з’явилась й інформація, що Безрук займається рейдерством та поводить себе так безкарно, зокрема, через дружбу із сином Авакова.

Згодом розгорівся ще один аграрний скандал за участі Безрука та його озброєних «тітушок». Цього разу йшлося про захоплення Козовського АТП. Рейдерство відбувалося за вже класичною схемою зміни власника підприємства у Держреєстрі майна Мінюсту. Як пояснюють юристи агропромислових підприємств, що стали жертвами рейдерства, компанія «Легіон» Безрука, як правило, супроводжує юридичну сторону захоплення бізнесів справжніх фермерів.

Відбувається це переважно за участі «чорних» реєстраторів, які змінюють у реєстрі власників компаній та їх майна. Далі  із копією такого документу та озброєними людьми вриваються на підприємства. Паралельно у судах так звані юристи «Легіону» намагаються блокувати спроби захисників фермерів повернути належне реальним власникам майно.

Так, на Харківщині у такий спосіб в інтересах місцевого фермера-рейдера Андрія Обори вже були привласнені тисячі гектарів сільськогосподарських угідь.

Останній же схожий гучний скандал, зокрема, трапився у Зміївському районі між двома фермерськими господарствами. Тоді ж на боці одного з них було кілька десятків озброєних осіб. І за попередніми даними правоохоронців, без «Легіону» знову не обійшлося.

Нагадаємо, за словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Олега Беха, замах на Безрука могли здійснити через його великі борги. Також слідство не виключає версії особистого конфлікту потерпілого з невідомими.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ