У Тернопільській області зловмисники виманили у жінки, дитина якої постраждала від вибуху газу, більше 360 тис. грн. Саме ці гроші, повинні були бути передані на лікування дітей.

Про це повідомили у Нацполіції Тернопільської області.

Нагадуємо, 3 січня цього року відбувся вибух газу під час репетиції Різдвяного вертепу.

Як повідомила Нацполіція, 27 січня до матері потерпілої дитини звернувся чоловік. Він представився працівником банку, клієнтом якого була жінка. Тим самим, шахрай переконав жертву що суми коштів, які надходять на її рахунок, вже не поміщаються на електронний гаманець. Потім запропонував здійснити кілька маніпуляцій, в тому числі, порекомендував зняти частину коштів і перевести їх на вказані ним рахунки.

У висновку, потерпіла поповнила мобільний рахунок кільком абонентам на суму 17 тис. грн. Після цього, шахрай сказав жінці зняти всі гроші і за допомогою терміналу переказати їх на декілька банківських рахунків.

Завдяки ліміту, банк заблокував карту і тому жінка звернулася у фінансову установу, щоб її розблокувати. Це їй порекомендував вищезгаданий шахрай. Спочатку працівника банку це трохи насторожило, але жінка його переконала, сказавши, що мова йде про благодійництво.

В результаті всіх операцій, які здійснила потерпіла, вона віддала невідомому 365 тис. гривень. Варто зазначити, що в поліцію жінка прийшла лише через 1,5 доби, після зробленого.

Після цього, поліція попросила всі банки заблокувати переказані кошти. На даний момент, проводяться заходи по іншим регіонам України, щоб встановити злочинців і притягнути їх до відповідальності.

«Злочин отримав резонанс, знаходиться на контролі голови Нацполіції. Будуть проведені максимальні оперативні заходи, щоб повернути гроші. За попередньою інформацією, шахраї телефонували із Дніпропетровської області. Наші колеги допомагають у проведенні слідчих дій. Одна з версій – дзвонили з місць позбавлення волі», – уточнили в главку.

Нагадуємо, у Тернополі посеред вулиці знайшли труп 24-річної студентки Тернопільського національного медичного університету ім. Горбачевського. Дівчина вчинила самогубство.

ІА "Вголос": НОВИНИ