Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на завідувачку сектором зі зв'язків зі ЗМІ і громадськістю Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мін'юсту Ольгу Кузнєцову. 

«Андрій Полтавець, який відбував покарання в Хролевському виправному центрі №140 з 10 травня 2018 року, звільнений за амністією 8 червня 2018 року», — зазначила Кузнєцова.

Відомостей про те, де він перебував раніше, у неї немає.

Як повідомлялось раніше, 20 грудня 2017 року Червонозаводський райсуд Харкова визнав винним і присудив 2 роки 9 місяців позбавлення волі 46-річному бізнесмену Андрію. Його затримали у п'яному стані за кермом після того, як він достроково був звільнений з місць позбавлення волі, де відбував покарання за смертельний наїзд в 2008 році на шістьох людей у Харкові.

2 травня 2008 року в Харкові Полтавець у п'яному стані в'їхав на джипі Mitsubishi L-200 на трамвайну зупинку поблизу Південного вокзалу, тоді шестеро людей, включаючи двох дітей, загинули на місці.

Прокуратура довела в суді провину цього водія (ч. 3 ст. 286 КК України). Суд призначив йому як покарання 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Звільнившись достроково у вересні 2015 року, Полтавець на шлях виправлення не став.

24 жовтня 2017 року, порушуючи вирок суду, попри  вилучене у нього посвідчення водія, полтавець, будучи нетверезим, знов сів за кермо. Прокуратура тоді оголосила йому підозру за фактом ухилення від покарання. Тоді повідомлялося, що Полтавцю загрожує позбавлення волі за невідбуту частину покарання за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) і 1 рік позбавлення волі за новий злочин.

ІА "Вголос": НОВИНИ