Жителя Бахмута засудили до 15 років в'язниці за держзраду. Він здавав росіянам позиції українських військових, а також вербував шпигунів для співпраці з ФСБ.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Як встановило слідство, засудженим є місцевий мешканець, який після початку повномасштабного вторгнення Росії був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ.

Передачу агресору розвідданих здійснював у вигляді фото- та відеофайлів українських об'єктів з їхніми позначками на електронних картах.

Загарбники використовували розвіддані свого агента для здійснення масованих ударів по місту та його околицях із застосуванням ствольної артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню.

За виконання ворожих завдань російська спецслужба обіцяла своєму поплічнику «зарплату» в розмірі 15 тисяч гривень. Однак цих грошей зловмисник так і не отримав.

Співробітники СБУ затримали російського агента в Бахмуті в серпні 2022 року. Під час обшуків у зловмисника виявлено мобільний телефон, який він застосовував для прихованого листування з ФСБ.

За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ