Поліція інформує, що після скоєного злочинець відібрав у дитини одяг та два мобільних телефони, звелів їй сидіти тихо і забрати речі з-під пішохідного мосту через десять хвилин. Згодом потерпіла почала кликати на допомогу, на що відгукнулись перехожі, які віддали неповнолітній свій одяг та допомогли зателефонувати її батькові, який, не гаючи часу, звернувся до поліції. 

Дівчина надала правоохоронцям детальний опис зовнішності кривдника. До пошуку злочинця були залучені співробітники Центрального відділу поліції, патрульної поліції, кінологічна служба, що забезпечило оперативне затримання зловмисника. Вже через півгодини один із нарядів патрульної поліції побачив схожого чоловіка, який, перебуваючи на автостанції, намагався покинути обласний центр. 

Ґвалтівником виявився 46-річний місцевий мешканець, який неодноразово відбував покарання у місцях позбавлення волі за аналогічні злочини – за гратами він провів 19,5 років, двічі засуджений за зґвалтування (на 7 та 4 роки з 19,5). З місць позбавлення волі був звільнений три роки тому.

Відкрито кримінальне провадження, гвалтівнику загрожує до 12 років ув'язнення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ