Президент України Володимир Зеленський у зверненні 2 лютого повідомив, що в Україну прибули ще дві системи протиповітряної оборони, які «збивають усе».

Про це йдеться у зверненні Володимира Зеленського.

«І головна новина на сьогодні – новина, яку ми всі давно очікували, заради якої ми на різних рівнях місяцями працювали. Результат – в Україну прибули ще дві системи протиповітряної оборони. Всі подробиці, звичайно, не варто говорити публічно. Але системи – які збивають усе. Будемо захищати регіони. Поки систем ще недостатньо для повного захисту України, але працюємо заради цього щодня», - йдеться в повідомленні.

Також президент провів засідання Ставки, де обговорили українське виробництво дронів, снарядів, ситуацію на фронті, енергетику та будівництво фортифікаційних споруд.

Провів засідання Ставки. Сьогодні пʼять питань. Перше – українське виробництво дронів. План на 2024 рік. Збільшено контракти. Спланували додатковий бюджет саме на дрони і забезпечимо його виконання. Доповіді – віце-премʼєр-міністр Федоров та міністр оборони Умєров, - йдеться в повідомленні.

Загалом на цей рік більше 90% дронів на фронті – це вітчизняне виробництво. 

Другим питанням президент назвав снаряди: виробництво та імпорт. Про це заслухали доповідь міністра оборони Рустема Умєрова.

Третє – на ставці обговорили ситуацію на фронті: «Всі ключові напрямки. Авдіївка – особливо складно».

Доповідали головкомандувач Валерій Залужний та командувачі за напрямками – Едуард Москальов, Олександр Cирський.

ІА "Вголос": НОВИНИ