Президент Володимир Зеленський закликає світових лідерів продемонструвати свій вплив на ситуацію та допомогти звільнити з рук російських загарбників мера Мелітополя Івана Федорова.

Про це Президент України повідомив у своєму відеозвернені.

 

«Упродовж ночі і сьогодні постійно говоримо з партнерами про цю ситуацію з нашим міським головою. Вимога проста – негайно звільнити його з полону. Ми звертаємось до усіх лідерів світу, які говорять з Москвою. Франція, Німеччина, Ізраїль та інші. Я особисто вже зателефонував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. Говорив з президентом Франції Емануелем Макроном. Я буду говорити з усіма, з ким потрібно, щоб звільнили наших людей. Ми очікуємо, щоб вони – лідери світу – показали, як вони можуть вплинути на ситуацію, як вони можуть зробити просту справу – звільнити одну людину. Таку людину, яка уособлює собою всю мелітопольску громаду. Українців, які не здаються», - сказав Зеленський.

 

Глава держави нагадав, що вчора російські загарбники захопили в полон міського голову Мелітополя Івана Федорова, а громада міста вимагає звільнити його.

«І це дуже важливо. Я вдячний кожному мелітопольцю за цей спротив, за цю позицію. Окупанти повинні бачити, що вони чужі на нашій землі, на всій нашій землі України, і ніколи не будуть прийняті», - зазначив Президент.

 

Він розповів, що від самого ранку в українському Мелітополі збиралися люди на чергову акцію протесту проти російських військ, проти намагань поставити місто на коліна, додавши, що на площі вийшли понад дві тисячі людей.

«Почуйте, будь ласка, у Москві: якщо у Мелітополі проти окупації виходять дві тисячі людей, то скільки має бути у вас проти війни, щоб було по-чесному, по справедливості?», - наголосив Зеленський.

Додамо, Україна очікує новий пакет санкцій від Європи проти росії.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ