Заступник міністра регіонального розвитку і ЖКГ Лев Парцхаладзе запропонує президенту Володимиру Зеленському перенести урядовий і діловий квартал на Теличку в Голосіївському районі Києва.

Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна«.

»Ще з 2003 року у мене є ідея створити на місці «Телички» так званий «Київ Сіті», на зразок міста хмарочосів за окружною в Парижі. Перенести туди 1 млн кв. м адміністративних приміщень. Зробити так званий урядовий і діловий квартал, а вивільнені приміщення в центрі Києва продати, наприклад, під готелі, культурні центри, можливо, житло«, - сказав Парцхаладзе.

На його думку, в такому випадку »у центрі міста стане більш комфортно, буде набагато менше пробок по дорозі на роботу і з роботи, буде різкий поштовх розвитку туризму«.

»Таким чином, можна вирішити проблему рівномірного завантаження лівого і правого берегів. Такий «Київ Сіті» навіть став би символом міста. Там близько 100 га, можна багато чого зробити. Наприклад, у Москві аналогічний бізнес-центр - 20 га, а у нас тут - 100 га«, - зазначив заступник міністра.

Він вважає, що »це національний масштабний проект, за який і уряд, і місто повинні взятися«.

»Я пропонував цей проект трьом мерам, але все було «не на часі». Концепція є, аналіз є, скільки приміщень... Для розробки цього проекту я привозив випускників Гарварду - це була їхня дипломна робота. Держава на цьому тільки заробить«, - упевнений він.

На питання, чи буде він пропонувати цю ідею президентові, Парцхаладзе відповів: »Обов'язково запропонуємо. Я вважаю, що це повинен бути один із символів змін у країні".

Нагадаємо, що переїзд Адміністрації Президента Володимира Зеленського з вулиці Банкової до конгресно-виставкового центру “Парковий” створює великі ризики для безпеки глави Держави.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ