Президент України Володимир Зеленський на зустрічі в Черкаській області запропонував в.о. мера міста Сміла продати свій автомобіль Toyota Land Crouser, щоб знайти кошти для врегулювання ситуації із опалювальним сезоном в місті.

Про це повідомляє видання «Вичерпно».

Одним із найболючіших, яке прозвучало під час зустрічі з президентом, стало питання підготовки міста Сміла до опалення.

Зазначимо, що минулого року у місті Сміла запустили опалення із значним запізненням лише після того, як втрутилося керівництво держави. Смілянське теплопостачальне підприємство має значні борги перед НАК «Нафтогазом».

В свою чергу, представник «Нафтогазу» зазначив, що зараз місцевій владі Сміли потрібно знайти 3 млн грн для проведення реструктуризації боргу.

За словами представника «Нафтогазу», більш важкого запуску опалювального сезону, ніж у Смілі, не було. Він звинуватив у цьому бездіяльність місцевої влади.

Їм потрібно сплатити 3 мільйони гривень, щоб борг був реструктуризований.

Зі свого боку, секретар міськради та в.о. міського голови Сміли Віктор Федоренко зазначив, що їм в ОДА пообіцяли віднайти необхідну суму коштів.

«Це обов’язки ОДА знайти ці гроші? Яка у вас машина? — поцікавився президент. — Тойота Ленд Крузер, — відповів Федоренко. — Продайте її і буде 3 мільйони гривень. Ось ми і вирішили ситуацію», — порадив Зеленський.

За словами Федоренка, наразі цих коштів у них немає, проте пообіцяв, що до кінця вересня вони будуть. Володимир Зеленський дав йому тиждень на те, щоб знайти 3 млн грн.

«Ми гарантуємо, що ніхто не зірве опалювальний сезон в Смілі, тепло буде», — пообіцяв Глава Держави.

Як писав «Вголос», Зеленський призначив нового голову Черкаської ОДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ