Новим міністром оборони України може стати генерал-майор у відставці Андрій Таран, навколо якого раніше розгорівся скандал.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Як зазначається, президент України має намір внести його кандидатуру на затвердження Верховної Ради, замінивши чинного міністра Андрія Загороднюка.

У липні 2015 року  в Twitter Ради нацбезпеки і оборони України з'явилася інформація, що Тарана  начебто звільнили зі Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі, яка пізніше виявилася фейком.

«Генерал Таран звільнений з посади керівника української сторони СЦКК. Йому оголошено підозру за статтею 111 КК України (Державна зрада)», – йшлося у повідомленні. В РНБО заявили, що їх сторінку було зламано.

Тим не менше, офіцери Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в якому тривалий час служив генерал Таран, охарактеризували його виключно негативно.

За словами ветеранів, в результаті дій Тарана була зруйнована агентурна мережа української військової розвідки на окупованих територіях Донбасу і багато патріотів потрапили в руки російських спецслужб.

Нагадаємо,  у Зеленського розповіли про можливі зміни в Кабміні.

ІА "Вголос": НОВИНИ