Ще наприкінці грудня минулого року промерська більшість у міській раді дозволила ТЗОВ «Резерв плюс», офшорній компанії зі статутним капіталом у розмірі 1000 грн виготовити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розміром 1,5 га на вулиці Лемківській, 9, а вже 4 місяці потому міським обранцям пропонують цей проект затвердити, а землі віддати під будівництво багатоповерхівки. Чому таку інвестиційно привабливу земельну ділянку у самому центрі міста міська рада не хоче викупити, для того, аби потім продати з відкритого аукціону і таким чином не лише наповнити спустошений сміттєвими проблемами міський бюджет, а й використати на безпосередні потреби львів'ян, не розуміють не лише депутати, а й у держархбудінспецкції.

«Ніхто не зацікавлений, аби розвивати інфраструктуру у місті Львові, де є велика потреба у дитячих садочках, спортивних майданчиках, школах, тим більше, там така велика територія, і, я переконаний, що є депутати у Львівській міській раді, які підтримали б такий проект, але, я так розумію, що кошти вирішують все у цьому питанні і на шальках терезів значно перевищують потреби львів'ян, які Андрій Іванович і його «Самопоміч» повинна вирішувати», - каже «Правда. Розслідування» голова громадської ради при держархбудінспекції Роман Салабай.

 

Про те, як чиновники із Ратуші хочуть віддати офшорній компанії з Панами 1,5 га землі разом із мешканцями двох будинків та держустановою, дивіться у журналістському розслідуванні.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ