Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповіла голова обласної спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих Богдана Сірків.

Держгеокадастр заявляє про те, що максимально сприяє виділенню землі для сімей загиблих та бійців, але із жовтня 2014 року відомство не має права виділяти землю без погодження місцевих рад. Тому й виникла така ситуація, пояснює Богдана Сірків: «Люди уявили, що вони є царями. Все зав’язано на місцевому рівні…». 

За її словами, проблема із виділенням землі існує не лише у Наконечному. Відтак ділянки поблизу Львова учасникам АТО отримати практично нереально.

«Вся проблема у тому, що земля є, але вона дуже далеко, адже біля Львова вже майже всю розібрали. Ніхто не хоче земельну ділянку, до якої 60-90 кілометрів їхати…», - пояснила вона.

Тож чи не єдиним місцем поблизу Львова, де учасники АТО ще можуть отримати ділянки, є Брюховичі. Там, за повідомленнями ЗМІ, для їхніх потреб виділили ще 19 ділянок вздовж траси.

Втім голова обласної спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих не вважає це перемогою: «Ми два роки вистояли в судах за цю землю. Насправді це зміна детального плану, адже 143 ділянки було видано ще наприкінці минулого року. Тепер доробили, там був ще шматочок землі, вона була в болоті, але знайшлися люди, які захотіли також і цей шматок».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ