Про це пише ГО «Антикорупційний офіс» (Одеса) Катерина Маденс, передають Наші гроші.

Рішення про відведення землі депутати прийняли на сесії 16 лютого. Згадана ділянка пляжу знаходиться в Одесі за адресою вул. Дача Ковалевського, 95-А. Це безпосередньо поруч до трагічного дитячого табору «Вікторія». Фактично, вздовж цієї ділянки знаходиться прохід, яким малеча ходила на пляж.

Також депутати дозволили змінити цільове призначення ділянки з земель для ведення садівництва на землі для будівництва і обслуговування житлового будинку та господарських споруд.

Валерій Мігалатьєв був помічником нинішнього міського голови Одеси Геннадія Труханова, коли той в Верховній Раді сьомого скликання був депутатом фракції «Партія регіонів».

Раніше, в грудні 2017 року, виконком Одеської міськради перевів на цій ділянці садовий будинок Мігалатьєва в житловий.

Через два дні після отримання від міськради згоди на відведення землі, на сайті з продажу нерухомості було оприлюднене оголошення про продаж дачі за цією ж адресою. В оголошенні збігається й адреса, й площа земельної ділянки.

Вартість продажу – $105 тис, або біля 2,8 млн грн.   Стан будинку на згаданій ділянці вказує, що земля була отримана спеціально для перепродажу.

Віталій Мігалатьєв також є представником ТОВ «Охоронне агентство «Фортеця», яке отримує замовлення на послуги охорони від КУ «Муніципальна служба розвитку торгівлі» Одеської міськради. При цьому, комунальне підприємство є єдиним замовником фірми, замовлення проходять по неконкурентній процедурі на до порогові суми.

Власником «Охоронне агентство «Фортеця» є Юрій Гончаренко, директором з початку цього року вказаний Ігор Кирпичов. Раніше довгий час директором фірми був Віталій Мігалатьєв, до цього він працювала в Одеському міському управлінні Міністерства внутрішніх справ.

За даними «Прозорро», в 2017-2018 роках фірма отримала замовлень від «МСРТ» на загальну суму 0,80 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ