Як відомо, Андрій Кузьменко загинув у ДТП 2 лютого 2015 року  біля села Лозоватка у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

Тоді попрощатись з Кузьмою у Львові прийло кілька тисяч людей. Охочими провести співака в останню путь була заповнена уся площа перед Преображенською церквою.

Нагадаємо, Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко) народився 17 серпня 1968 року в місті Новий Розділ, хоча дитинство та шкільні роки провів у Новояворівську.

Мати співака - вчитель музики, батько - інженер. Формування особистості проходило під впливом матері. Він часто згадував, як з першого класу мати «гумовим тапочком заганяла його в музичну школу», яку він закінчив по класу фортепіано. Як згадував Кузьма, в дитинстві він мріяв стати водієм сміттєвоза.

У 1979 році, коли Андрію було 10 років, він вперше почув пісню The Beatles - Lady Madonna, яка і стало першим поштовхом до меломанії.

Початок музично кар'єри припав на 1983 рік. Тоді Кузьма познайомився з творчістю шотландської групи The Exploited, яка захопила його і назавжди змусила полюбити панк-музику.

За словами Кузьми, музика The Exploited ввімкнула у ньому зовсім іншу людину. Після цього він став танцювати, ходити на дискотеки і поширювати панк серед молоді. Так з'явилася група Ланцюгова реакція. Для репетицій групи використовувався актовий зал школи, де навчався Андрій.

У 1985 році він закінчив школу і намагався вступити у Львівський медінститут.

У 1986 році Кузьма познайомився з Володимиром Шкондою, який був гітаристом. Спочатку вони тільки слухали музику, а пізніше почали її грати. Цю групу Кузьма називав першим етапом появи Скрябіна.

У 1987 році він написав пісні Lucky Now, Brother, Так То Вже Є. Спочатку майже всі пісні Кузьма писав англійською мовою, а потім перекладав їх на українську.

Точкою відліку для групи Скрябін стало прийняте 29 червня 1989 року спільне рішення учасників групи записати композицію Feel the Pain та її україномовний варіант - Чуєш біль.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ