Про це повідомив виданню Bild у п'ятницю, 29 січня, представник прокуратури Мартін Штельтнер, передає «Німецька хвиля». 

За його словами, протягом 30 годин відсутності дівчинки не були вчинені «ні зґвалтування, ні взагалі будь-які сексуальні дії». Штельтнер додав також, що з'ясувати усі обставини цієї історії вдалось на основі білінгу мобільного телефону Лізи.

Згідно з даними Bild, 19-річний товариш Лізи та його мати повідомили слідчим, що в ніч «викрадення» 11 січня дівчинка ховалась у них вдома від батьків. Напередодні їх викликали до школи, щоб повідомити про проблеми доньки з навчанням.

«Ми вийшли на 19-річного хлопця та допитали його. У квартирі були речі Лізи», - сказав представник прокуратури. Згідно з даними, отриманими у прихистивших Лізу знайомих, дівчинка сама просилась переночувати в них після того, як батьків викликали до школи.

Слідство щодо чоловіків турецького походження триває

У прокуратурі повідомили також, що розслідування щодо двох чоловіків турецького походження через підозру у сексуальному насильстві щодо дитини триває. Їх підозрюють у тому, що вони мали сексуальні зв'язки з Лізою до її зникнення 11 січня. Слідчі вважають, що до того моменту дівчина була знайома з чоловіками уже кілька місяців.

Скандал спалахнув по тому, як російський державний телевізійний «Перший канал», а слідом за ним інші російські засоби інформації почали розкручувати історію про те, як 13-літня дівчинка з «російськомовної родини» в Берліні зникла на 30 годин, а потім заявила, що її викрали зґвалтували мігранти «південного» вигляду. Як заявив кореспондент телеканалу, ситуація з біженцями в Німеччині вийшла з-під контролю, а сама країна перебуває на межі колапсу.

Поліція швидко з’ясувала, що не було ні викрадення, ні зґвалтування. А на кореспондента російського телеканалу в Берліні подали до суду через розпалювання ворожнечі.

Кілька днів тому, речник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що Росія має припинити політичні зловживання навколо нібито «зґвалтування 13-річної російськомовної дівчинки в Берліні». 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ