Про це на своїй сторінці у ФБ написав знаний у місті громадський активіст Руслан Оруднєв.

Нагадаємо, що 13 липня у Львові пройшли громадські слухання щодо проекту модернізації спорткомплексу, що у Львові на вул. Мельника, 18. Зібралось понад 150 учасників: мешканці прилеглих будинків, представники Палацу спорту, спортивних федерацій, громадськість. Основне питання , яке ставили на порядок денний ініціатори зібрання (стосувалося заборони реконструкції тенісних кортів), не отримало підтримки серед учасників зборі.

Власне, Руслан Оруднєв став очевидцем цього обговорення. Подаємо його оцінку побаченого і почутого. Йдеться про дуже потрібний Львову проект, який через штучні перепони, безпідставні амбіції і звичайну людську жадність може просто не відбутися, адже жодний інвестор не захоче вкладати кошти у скандал.

«Ця історія затяглася на дві години! Безталанний концерт якогось одного дядька, який сказав, що є батьком тенісиста, він ратував проти реконструкції кортів, проти зміни концепції спорткомплексу, проти хардового покриття… Як простий батько дуже добре розуміє економіку «бізнес-центру», а кожного, хто має іншу думку, вважає продажними активістами.

Він говорив і за батьків, і за тренерів, і за спортивну школу. Тож, хто і чому виступає проти:

1. Група осіб, яка роками заробляла гроші на кортах, – «перепродуючи» їх в оренду мажорам і віп-чиновникам. Не кажу вже про базар, баню і чого там ще тільки не було. А ще кожна дитина, заняття якої вже оплатило місто, – понад 1 мільйон гривень на рік, теж має їм платити. Втрачати бізнес не хочеться, і це зрозуміло.

2. Кілька мешканців будинку, який 12 років тому збудовано чи не на території спорткомплексу, теж проти реконструкції історичних кортів. Верх цинізму…

3. Мешканці будинку, який тріснув багато років тому. Їх проблеми «союзників» реально не цікавлять. Старого, який є головою ОСББ, використовують для масовки. І це просто неприпустимо, бо будинок в аварійному стані, людям реально треба допомогти.

4. Батьки, з якими в спорткомплексу немає діалогу. Люди, це ясно, хвилюються. До того ж, група № 1 один постійно розказує їм різні фейкові страшилки про будівництво житлового будинку і бетонну підлогу замість обіцяних хардів. Із людьми треба розмовляти і дати їм гарантії, бо вони, вочевидь, єдині, хто зацікавлені у відновленні спорткомплексу», – йдеться у дописі.

ІА "Вголос": НОВИНИ