Про це ТСН повідомила адвокат цих родин Катерина Калюжна.

Загиблий Олександр Євтєєв та постраждала у аварії Оксана Берченко – були одружені.  У цій же ДТП загинула молодша сестра Оксани – Діана. Ці родини одразу заявили, що жодних грошей від сторони Олени Зайцевої не візьмуть. І коли отримали на власні рахунки гроші, звернулись до банку, щоб ці кошти установа надіслала відправнику.

«Родини постраждалих у ДТП вирішили повернути цю таку звану «допомогу», тому що не розуміють, навіщо мати Зайцевої її надала. Захисник підозрюваної Зайцевої попросив орган досудового розслідування долучити чеки на підтвердження надання допомоги до матеріалів кримінального провадження як докази. Водночас, чеки вказують на те, що вказана допомога є благодійною. Тобто родини побоюються, що ці «гроші» можуть бути використані пізніше у суді як докази добровільного відшкодування шкоди для пом'якшення покарання водійки», – повідомила адвокат Катерина Калюжна.

У банку повернення коштів здійснити не змогли, тому мати сестер Берченко напередодні особисто приходила до матері Зайцевої.

При цьому матір водійки родичі загиблих знайшли саме в тій квартирі, яка вже нібито цій родині не належить. Згідно з реєстром нерухомості, на другий день після аварії власником квартири на 200 кв м став Станіслав Тишкевич – аналогічне прізвище носить бухгалтер на фірмі Зайцевих. У деяких ЗМІ писали, що квартиру було продано саме для виплати компенсацій.

Сторона Зайцевої нарешті надала реквізити для повернення коштів, що одразу і зробили родини постраждалих. Берченки повернули 100 тисяч, Євтєєви – 50. На ім'я матері Зайцевої – Іванової Тетяни.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева. Тепер їй загрожує 10 років ув'язнення.

Попри те, з'ясувалося, що водійка Lexus під час аварії брала участь у перегонах на момент скоєння аварії і перебувала під наркотикамиВизнавати свою провину дівчина відмовилась. Суд залишив її під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Як писав «Вголос», СІЗО, в якому сидітиме Зайцева, зробили більш «гламурним».

А 26 жовтня стало відомо, що на лікарняному ліжку померла ще одна дівчина, Діана Берченко, якій було лише 20 років.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ