[media=139876,139877,139878,139879] 

У бразильському місті Сан-Паулу сталася пожежа в 22-поверховому житловому будинку, під час якої багатоповерхівка впала просто з людьми, – інформує ТСН.

Як пише The Daily Mail з посиланням на місцеву владу, раніше будівля належала місцевій поліції, але останнім часом була занедбаною й там жили тільки сквоттери. За даними пожежної служби, жителі будівлі, що загорілася, опинилися в пастці, деякі люди з верхніх поверхів зверталися за допомогою, перш ніж будівля завалилась. На відео видно момент падіння.

Водночас, як пише The Mirror з посиланням на слова очевидців, люди змушені були стрибати з верхніх поверхів у відчайдушній спробі уникнути інтенсивного вогню і диму, які повністю поглинули будівлю.

«Я прийшов додому і збирався прийняти душ, коли прийшов сусід і сказав нам спуститися вниз [...] Коли ми спустилися ... люди стрибали, дуже сумно», – сказав містер Хінкель в коментарі виданню Globo.

 

Щонайменше одна людина загинула, троє зникли безвісти, проте точна кількість жертв і постраждалих на цей момент не повідомляється. Під час гасіння пожежі також постраждали декілька пожежних, всього на місці пригоди працюють 160 рятувальників, а також військові та група захисту цивільної оборони.

Бразильські ЗМІ, а також користувачі соцмереж публікують жахливі кадри з місця обвалення багатоповерхівки. У полум'ї згоріли практично всі поверхи висотки, здійнявши у небо величезну хмару чорного диму.

Постраждали також сусідні будівлі, проте влада стверджує, що небезпеки обвалення немає. Що стало причиною пожежі – на цей момент не повідомляється.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ