Про це глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський написав у Facebook, коментуючи зустріч із послом Японії Шегекі Сумі та головою представництва Міжнародної організації міграції Томасом Вайсом.

«Обговорили питання закінчення АТО та оголошення Операції Об’єднаних Сил. Зазначив, що цивільне населення, що проживає на територіях, віддалених від лінії зіткнення, цього навіть не помітить, натомість для невеличких населених пунктів, які розташовані у так званій червоній зоні - поблизу лінії розмежування, деякі зміни відбудуться», - написав Жебрівський.

За його словами, в’їзд буде диференційованим: місцеві мешканці пересуватимуться безперешкодно, ті ж, хто у цих пунктах не зареєстрований, повинні будуть оформити спеціальну перепустку. У рамках ООС буде зменшена кількість блокпостів на території, контрольованій українською владою, що спростить проїзд у межах області.

Жебрівський також озвучив проблемні питання, у вирішенні яких можна сподіватися на допомогу міжнародних партнерів. Зокрема, щодо реконструкції системи водозабезпечення області; розширення мережі та поліпшення умов для обслуговування клієнтів у відділеннях Пенсійного фонду; відновлення психіатричної лікарні у Слов’янську, зруйнованої під час боїв у 2014-му.

ІА "Вголос": НОВИНИ