Про це під час брифінгу у вівторок, 11 липня, розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Ми двічі проводили тендер на реставраційно-консерваційні роботи Високого замку – не маємо жодного переможця. Підрядники бояться братися за реставрацію великих об'єктів», - зазначила вона.

Також Лілія Онищенко розповіла про цьогорічний ремонт на інших об'єктах міста: «У місті продовжили ремонтні роботи пам'ятки архітектури національного значення 1607 року – музею Пінзеля. Ремонт фасадів і вітражів мають завершити до кінця року, - зазначила вона. -  Тривають роботи з реставрації храму святої Трійці, продовжиться реставрація костелу Домініканів. Також у 2017 році розпочали реставраційні роботи в церкві Св. Миколая. На ремонт з міського бюджету Львова на цей об'єкт виділили 3,5 млн грн».

За її словами, серед інших важливих об'єктів, які потрібно відреставрувати, - церква Миколая на вул. Хмельницького, де тривають роботи із ремонту даху, бань, гідроізоляційні роботи та впорядкування подвір'я. Також цьогоріч у місті мають завершити роботи єврейського шпиталю на вул. Раппопорта.

Загалом на розвиток архітектури Львова цьогоріч виділили 36 млн грн з міського бюджету.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ