Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів Іван Остапович, новообраний директор Будинку органної та камерної музики.

«Всі мої кроки є зафіксовані в Фейсбуці, який я веду публічно. І, мені здається, що жодних підстав для цього (вважати так – ред.) немає. Мені здається, що це штучне накручування конфлікту заради того, щоб пошуміти. Ми ж розуміємо, що перший конкурс відбувся одіозно, а це просто продовження теми», – зазначив він.

Попередній конкурс, після якого на посаді залишили колишнього директора Львівського будинку органної і камерної музики Юліана Винницького, визнали недійсним, а суд відкрив провадження щодо легітимності цього конкурсу:

«Офіційні підстави скасувати конкурс були – порушення протоколу, дій комісії, і, як виявилося згодом, це – підтасування протоколів членами комісії. І в зв'язку з тим, що не було підписання протоколів, міська рада скасувала конкурс. І колишній в.о. Юліан Винницький подав на міську раду до суду, суд не задовольнив його клопотання – це дало змогу продовжити конкурс».

Відповідно до рішення Львівської міської ради від 11 березня 2010 року, храм св. Марії Магдалини, який знаходиться на вул. Степана Бандери, 8, передали на 20 років у розпорядження Будинку органної та камерної музики на засадах безкоштовної оренди. Це викликало чимало обговорень та суперечок.

«Мені дуже шкода, що навколо цього всі роки велось штучне загострення конфлікту між громадою та інституцією. Я впевнений, що римо-католицька громада готова до діалогу, і я впевнений, що ми можемо цивілізовано поділити приміщення, не заважаючи одне одному», – підкреслив Остапович.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ