Снайпер, що вчинив замах на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, не був готовий до виконання подібного завдання і припустився низки серйозних помилок.

Про це повідомляє «Обозреватель»

Есперт з питань безпеки Сергій Шабовта, коментуючи замах, під час якого був убитий 3-річний син Соболєва Олександр заявив, що у експертів багато запитань до розкриття цього злочину. Щодо певних дій є нерозуміння. Не дуже зрозуміло, чому така складна тактика була обрана – стріляти не в мішень, яка відкрита і перебуває поза машиною, а ловити момент зупинки на світлофорі.

Він заявив, що кілер роками відпрацьовує свої дії у місцевості, де люди, машини, рух. А цей хлопець мав снайперські навички в інших умовах – військово-польових. Там, де він стандартно сидить у засідці, чекає на свою мішень, він не навчений реагувати на швидко мінливі обставини.

На його думку, вбивця не був готовий до виконання подібного завдання.

Також експерт додав, що певні речі не сходяться. Не показують коробку, яка була потрібна спеціально для відбросу відстріляної гільзи. Нібито це свідчить про досвід. Тоді незрозуміло, навіщо снайпер саму коробку там залишав. По слідах можна все з’ясувати.

Як писав «Вголос», Шевченківський районний суд міста Києва заарештував на 2 місяці без права на заставу другого підозрюваного у вбивстві сина депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ