[media=136244,136245,136246] 

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції у Харківській області у Facebook.

За даними відомства, подія сталася 27 червня в будинку по вулиці Сабурівській. Близько 14:20 у помешканні сталася пожежа, яку загасили співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. За інформацією рятувальників, причиною пожежі став підпал.  

Так, при огляді місця події поліцейські виявили 70-річну жінку з тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми та тіло 72-річного чоловіка із ножовими пораненнями.

За словами потерпілої, невідомий чоловік проник у будинок та напав на неї – він вдарив жінку по голові, зв'язав її та поклав до ванни.

«Потім він почав шукати у будинку грошові кошти, ювелірні вироби та цінні предмети. Невідомий заволодів грошима у сумі 1 200 грн, продуктами харчування та зник з місця події, підпаливши будинок», – розповіли у поліції.

Слідчі кваліфікували подію за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) та ч. 4 ст. 187 (розбій). Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення. Досудове розслідування триває. Організовано необхідні заходи для встановлення причетної до злочину особи та її затримання. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ