«Під час ухвалення рішення фракція ВО «Свобода» наполягала на дотриманні інтересів кожної, навіть найменшої громади. Окрім того, після інформації, що міський голова Львова має намір впливати на розгляд перспективного плану Жовківщини, районні депутати виступили на захист цілісності Жовківського району. У ініціативах Андрія Садового змінити межі Жовківського району громада бачить загрозу місцевому самоврядуванню та очевидні земельні інтереси», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Жовківській районній раді Богдан Юрдига.

Свободівець наголосив, що фактично від реформи децентралізації залишилася тільки назва, а всі ініціативи зі змінами до перспективних планів об'єднання є лише ширмою для країн Заходу. 

«Сьогодні Київ не передає на місця більше повноважень, а навпаки - навантажує нас додатковими видатками та здійснює укрупнення у кращих традиціях «колективізації», - зауважив Богдан Юрдига.

Нагадаємо, що у проекті рішення «Про схвалення змін до проекту Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини (в частині Жовківського району)», поданому облдержадміністрацією 2 вересня до обласної ради, було передбачено лише чотири спроможних громади: Жовківську, Куликівську, Магерівську, Рава-Руську.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ