Голова Київської обласної державної адміністрації Євгеній Жовтяк вважає, що повідомлення про його відставку з посади інспіровані великими землевласниками.

Жовтяк відзначив, що в 2005 році робоча група з перевірки дотримання вимог земельного законодавства в Київській області виявила порушення при виділенні в цілому 12 тисяч гектарів землі.

«Всі незаконні розпорядження колишньої влади відмінені, - сказав він. - Через суди ця земля повертається в державну власність, і очевидно, що ті люди, які відітнули собі ласі шматки землі під Києвом, дуже зацікавлені в тому, щоб процес повернення незаконно виділених ділянок у державну власність припинити».

Жовтяк підкреслив, що має намір повернути всі 12 тисяч гектарів у державну власність і «у разі потреби в промисловому, комерційному використовуванні їх, в коттеджному будівництві, виставляти землю на аукціони. Також надавати можливість інвесторам одержувати землю без посередників, земельних спекулянтів, і наповнювати бюджет області для вирішення важливих питань розвитку», передає «УНІАН» з посиланням на «5 канал».

Як раніше повідомляв ForUm, 27 квітня 2006 року на офіційному сайті Кабінету Міністрів України з'явилося повідомлення прес-служби, що «у зв'язку з погіршенням окремих показників соціально-економічного розвитку регіонів уряд ухвалив рішення внести на розгляд Президента України подання про звільнення Василя Червонія з посади голови Рівненської обласної державної адміністрації, Жовтяка з посади голови Київської облдержадміністрації і Сергія Іванова з посади голови Севастопольської міської державної адміністрації».


«ForUm»

ІА "Вголос": НОВИНИ