Про це повідомляє «ВВС Україна».

За словами журналістки, слідчі прийшли до неї близько 8:00 і спочатку представилися сусідами. Після того як Вахоніна відмовилася відкривати двері, вони заявили, що прийшли з поліції і запропонували «просто переговорити». Вони заявили, що журналістка підозрювана, обшукали кімнати, вилучили техніку - ноутбук, планшет, телефони.

Кримінальну справу за статтею 282 порушили, оскільки, за даними слідства, в 2011 році з ip-адреси Вахоніної завантажили пісні групи «Хук справа», які містять ознаки екстремізму.

Журналістку знову викликали на допит. За її словами, раніше слідчі говорили їй, що зазначені пісні не внесені в список екстремістських матеріалів, а щоб їх внести, потрібні прецеденти, кримінальні справи. Вахоніна каже, що на момент візиту до слідчого назва групи їй ні про що не говорило, проте вона не виключає, що могла слухати пісні «Хука справа».

Сама журналістка пов'язує дії слідчих з тим, що в кінці червня агентство опублікувало розслідування про колишню компанії мера міста Сергія Носова, яка побудувала в Нижньому Тагілі бізнес-імперію.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ