Деякі співробітники Київської митниці Державної фіскальної служби не декларують фактичне місце проживання й автомобілі, на яких їздять.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Зокрема Вадим Турманов, донедавна завгосп митниці, а тепер — заступник начальника відділу інформаційно-аналітичної роботи — у своїй декларації вказує квартиру в селищі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Однак його журналісти помічають на столичному Подолі: чоловік регулярно вранці виходить із київської багатоповерхівки. Придбана не так давно квартира записана на матір митника Тамару Турманову, котра стала її власницею у 2016 року.

Київську квартиру, де цього року журналісти регулярно помічали Турманова, він сам назвав постійним місцем проживання і минулого року. Але не в декларації, а в суді, після того, як поліція склала на нього адмінпротокол. Тоді митник їздив на автівці Ауді А6, яка також не потрапляла в декларацію Вадима Турманова і належала його батьку Віктору Турманову.

Михайла Редька, начальника другого відділу оперативного реагування на митні правопорушення тієї ж митниці, журналісти телепрограми зустріли на незадекларованому чорному "лексусі". За словами Редька, іномарку попросив припаркувати біля митниці його товариш, а сам він на ній не їздить. Як виявилося, "лексус", на якому приїхав митник Редько, зареєстрований на батька його колеги Станіслава Делі.

Автівки ще одного працівника тієї ж митниці — начальника першого відділу оперативного реагування Андрія Недбайла — також не побачити в його декларації. Журналісти зафіксували, що на роботу Недбайло регулярно приїжджає на новій "шкоді-суперб". Однак машина записана на матір митника, Валентину Недбайло.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ