Очільник Львівщини Олег Синютка пішов із посади голови обласної адміністрації, тож на цю роль тепер «приміряють» нові імена.

Потенційних керманичів запросили в ефір програми «Говорить великий Львів».

Зокрема, йдеться про заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка, кандидатуру якого на цей пост уже запропонували для розгляду лідерові президентських перегонів Володимиру Зеленському.

«Перед тим, як погоджуватись йти на будь-які державні посади, я хочу почути від Президента, хто буде Міністром закордонних справ та оборони, секретарем РНБО... Але насправді для того, щоб нормально провести парламентські вибори, на моє глибоке переконання, було би дуже добре, якщо б залишився Олег Синютка», – прокоментував ситуацію Володимир Гірняк.

Ще одним кандидатом в очільники Львівщини, за інсайдерською інформацією, є голова партії «Українське об’єднання патріотів» Тарас Батенко.

«Станом на сьогодні я – народний депутат України і голова партії «Українського об’єднання патріотів». Нас чекає багато роботи. Як усе складеться… давайте не будемо забігати наперед», – зазначив він.

Нагадаємо, ще 11 квітня Олег Синютка заявляв, що має намір залишити посаду голови ЛОДА у разі програшу Петра Порошенка у другому турі виборів Президента. Сьогодні він підтвердив своє рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ