Журналісти проекту «Правда. Розслідування» знайшли у закупівлях на встановлення меморіалів ЗУНР ознаки фіктивності торгів.

Про це йдеться у програмі телеканалу НТА.

Йдеться про тендер для обох меморіалів: як від обласної адміністрації, так і від міської ради. Зокрема, подані пакети документів, а також перебіг аукціону від обласної адміністрації вказували на те, що переможця визначили наперед.

До прикладу те, кому дістанеться будівельна частина робіт міського меморіалу, мав би визначити відкритий тендер. Однак Галицька районна адміністрація пішла іншим шляхом. Й просто, без зайвих конкурентних процедур, уклала прямий договір із майбутнім підрядником.

Своє рішення пояснюють тим, що не хотіли гаяти коштовного часу. Таким же дивним чином обрали і підрядника. Договір про закупівлю уклали з приватним підприємцем, котрий ніколи не співпрацював із жодною бюджетною установою, втім його можна пов'язати з відомою будівельною компанією.

А ось із меморіалом від обласної адміністрації, на перший погляд, усе трохи простіше. Тендер на його виготовлення таки був. Однак, конкуренції — ні, оскільки початкові та кінцеві цінові пропозиції двох компаній, що прийшли на бюджетну закупівлю, впродовж всього аукціону не змінювались.

Відтак, як йдеться в матеріалі «Правди. Розслідувань», усі ці факти наводять на думку про те, що і мистецькі конкурси, і тендерні закупівлі проводили щонайменше наспіх, не дотримуючись усіх необхідних процедур.

Більше — у відео. Прямі ефіри «Правди. Розслідування» дивіться щочетверга о 19.45 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ