Про це пише ТСН.

Зокрема, кореспондент УНІАН Роман Цимбалюк вважає, що висновок від їхньої зустрічі «дуже простий і сумний: для України немає хороших росіян».

«Щодо «українського питання» у них повний консенсус. «Альтернатива РФ» буде говорити про корупцію з «офіцером»-вбивцею громадян сусідньої країни, в той час як російська держава продовжує стріляти в українських військових», – наголосив він.

Головний редактор сайту «Петро і Мазепа» Віктор Трегубов прокоментував дебати Гіркіна та Навального більш розлого.

«Звичайно, боротьба була рівна і любило земноводне плазуна, але два моменти в поведінковій моделі Гіркіна просто різанула очі. Перший – коли їм треба було вирішити, в якій черговості виступати. Ведучий пропонує камінь-ножиці-папір, а Гіркін – «я не буду, це не серйозно». Другий момент – коли Гіркін розпинається про підступи Заходу. Навальний запитує – а ви на Заході були? Відповідь – ні, тільки в Сербії, проїздом в Угорщині і в Румунії в службовому відрядженні», – написав він.

На думку Трегубова, Гіркін намагається здаватися дорослим і боїться випасти з образу, хоча його психічний розвиток не дотягнувся навіть до підліткового віку, адже він боїться здатися смішним, погравши в гру перед камерою, щиро вірить, що осягнув, як світ крутиться, і вважає себе історичною постаттю. До того ж, журналіст не виключає, що екс-ватажок боїться, що «картина світу в голові розвіється», якщо поїде за кордон.

«Там же півкраїни такі. Там же, блін, Путін такий – я майже співчуваю Суркову. Там же царство вузьколобих, відсталих інфантилів, які моторошно бояться опустити розпальцовку. Це ж навіть страшніше за Моторолу, там все зрозуміло – дикий пес, він дикий пес і є. Тут же з дитини, напевно, можливо, колись щось могло вирости, але він вирішив, що і так добре. Я вірю, що можна розчаклувати всю Україну. Навіть Крим. Хоча в Криму буде дуже складно. Я не вірю, що можна зняти чари з простору від Брянська до Байкалу. Де взяти стільки солі, щоб все це засипати?» – додав Трегубов.

Блогер Олексій Кузнєцов на своїй сторінці у Facebook зазначив, що батл між Гіркіним та Навальним є лише рефлексією.

«Попікувались. Порефлексували. Вони не частина нашого суспільства. Вони не наші супутники. Нам нема про що з ними говорити. Це справа наших сусідів», – написав він, додавши, що екс-ватажок приніс шкоди росіянам в Україні більше, ніж будь-хто у самій країні.

Водночас блогер вважає, що Навальний є контрольованим опозиціонером, одним із трьох громовідводів разом із лідером КПРФ Геннадієм Зюгановим та главою російської ЛДПР Володимиром Жириновським «для демонстрації, що Путіну альтернативи немає».

Своєю чергою, російський військовий журналіст Аркадій Бабченко підсумував дебати Гіркіна-Навального дуже лаконічно: «Нічого, крім купи лайна, не вийшло, наскільки я розумію? Ну... Хто б міг подумати...».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ