Як пише видання, насправді Костя Гришин (Семен Семенченко) «просто користувався правовою безграмотністю жертводавців, передусім американських, з яких збирав гроші і яких вводив в оману за допомогою фальшивої печатки неіснуючого батальйону «Донбас».

«Як ми вже неодноразово розповідали, народний депутат України Семенченко Семен Ігорович — це раніше засуджений шахрай Гришин Костянтин Ігорович, який разом зі своєю дружиною Наталією Олегівною Московець переховувався від кредиторів і фіскальних органів. Третій член злочинного угруповання — молодший брат Гришина-Семенченка, Олександр Ігорович Гришин, якого засудив той самий Ленінський районний суд Севастополя, що й «народного комбата».

Після початку російської агресії родину аферистів узяв під свою опіку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, за допомогою якого шахрайське угруповання вирішило трохи підзаробити грошей. Гришин оголосив себе командиром неіснуючого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семеном Семенченком і розмістив у соцмережах оголошення про збір коштів. А для того, щоби довірливі громадяни були переконані, що жертвують кошти не аферисту, а підрозділу Національної гвардії України, міністр внутрішніх справ Аваков розпорядився допустити Гришина, який ніколи в житті не служив і не мав навіть первинного військового звання солдата, на територію розташованої у Вишгороді військової частини 3027 Нацгвардії», – йдеться в повідомленні.

Як відзначає «Ракурс», «щоб зробити пройдисвіта народним депутатом, Аваков примусив службових осіб Національної гвардії видати шахраю документи офіцера — без пред’явлення ним паспорта і без проведення спецперевірки».

«Другий нюанс, на який слід звернути увагу, — це констатація судом того факту, що ніякого батальйону «Донбас» ніколи не існувало. Річ у тім, що батальйони територіальної оборони, відповідно до Закону «Про оборону України» та указу Президента від 2 вересня 2013 року №471/2013 «Про затвердження Положення про територіальну оборону України», входять до складу Збройних сил і підпорядковуються Міністерству оборони. У складі Нацгвардії ніколи ніяких батальйонів територіальної оборони не було й бути не могло. Гришин просто користувався правовою безграмотністю жертводавців, передусім американських, з яких збирав гроші і яких вводив в оману за допомогою фальшивої печатки неіснуючого батальйону «Донбас», – наголошує видання і публікує рішення суду №363/1261/16к від 19 травня.

Відзначимо, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень наразі не опубліковано такого рішення. За 19 травня наразі можна знайти лише одне рішення Вишгородського районного суду і воно не стосується Семенченка.  

ІА "Вголос": НОВИНИ