[media=154513,154514,154515,154516,154517,154518] 

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», які відвідали Австрію і зняли, хто з українських політиків прилетів вітати олігарха з днем народження. Також журналістам вдалось знайти фото інтер’єру будинку на сайті дизайнерської агенції.

Відповідно до виписки з австрійського реєстру нерухомості, маєток зареєстрований на компанію S-Quad Handels- und Beteiligungs GmbH.

У США Дмитра Фірташа звинувачують у справі про хабарі на суму близько 18,5 мільйонів доларів при отриманні ліцензії на видобуток титанової руди в Індії. Таке звинувачення затвердив суд присяжних у Чикаго 2013 року. Фірташ заперечує це звинувачення як абсурдне і безпідставне, називаючи його політично мотивованим. У Федеральному бюро розслідувань США заявляють, що це «абсолютно не політична справа».

В Іспанії Фірташа, за даними австрійських та іспанських ЗМІ, підозрюють у причетності до злочинної групи, що відмила гроші на суму в 10 мільйонів євро і пов’язана зі Степаном Черновецьким, сином колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, який живе з родиною в Барселоні і звинувачення заперечує. Фірташ заперечує й це звинувачення.

В Україні поліція розслідує два кримінальні провадження, пов’язані з Дмитром Фірташем: щодо групи компаній Ostchem і колишніх керівників компанії «Нафтогаз України». У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ