Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

«Прокуратурою області підтримувалось державне обвинувачення у суді стосовно 42-річного мешканця Жовківщини, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній організації). Встановлено, що у 2014-2015 роках чоловік брав участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей в складі незаконних військових формувань терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Вироком Галицького районного суду м. Львова зловмисника визнано винним та засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що обвинувачений перебуває на тимчасово непідконтрольній українському уряду території, а відтак його засуджено заочно.

Як раніше писав «Вголос»,  мова ймовірно йде про мешканця села Мервичі Жовківського району Бориса Харченка. Він маючи дві судимості, коли його арештували втретє у 2014 році, втік на окуповану територію.  Він воював у підрозділі бойовиків «Прізрак», батальйонах «Оплот» та «Сомалі».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ