Про це Новинський сказав у кулуарах Верховної Ради, передає ТСН.

«Подання в апараті ВР ще немає, тому коментуватиму тоді, коли його почитаю. Те, що написано у «Facebook» – там маса помилок як граматичних, так і стилістичних. Ймовірно, це драфт подання, і коли його буде підписано і він прийде до апарату ВР, тоді й коментуватиму. Щодо суті, можу сказати – ця справа політично мотивована, повністю сфабрикована, яка базується лише на свідченнях однієї людини, щодо якої також повинна бути відкрита кримінальна справа», - заявив Новинський.

Нардеп запевняє, що від слідчих дій ніколи не приховувався, ходив на всі допити. З країни їхати не збирається.

«Я не боюсь, що буде знято депутатську недоторканність. Я знаю те, що живу по совісті та по закону України, і доб'юся справедливості. Нікуди тікати з країни не збираюся і не збирався. Єдине, що у мене була запланована поїздка на завтра на Афон – там зараз перебуває митрополит Онуфрій, я приєднаюсь до його паломницької групи. Повертаюсь звідти, скоріше за все, у понеділок. Це була запланована поїздка», - повідомив депутат.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив на своїй сторінці у «Facebook» подання, у якому просить Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського.

У поданні зазначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що у період з вересня по грудень 2013 року Новинський Вадим Владиславович, маючи статус народного депутата України, був співучасником при вчиненні Януковичем В.Ф., Захарченком В.Ю., Коряком В.В. та іншими правоохоронними органами м. Києва злочину проти волі, честі та гідності особи, а також у сфері службової діяльності.

ІА "Вголос": НОВИНИ