Про це в коментарі «Вголосу» розповів директор-розпорядник театру і продюсер кавер-гурту Тарас Лисак.

За його словами, спочатку в театрі готувалися повезти на Донбас велику виставу режисера-постановника Ореста Огородника «Блазні мимоволі». Однак фінансування проекту було не настільки повноцінним, тому вирішили обмежитися виступом гурту «The Rohies», який підсилили солістом Львівської опери Олегом Лихачем.

«Артисти нашого гурту «The Rohies» їдуть у зону АТО не вперше. Торік у серпні-вересні ми вже виступали з концертами для військових на Сході України. Отже, нині, починаючи з 31 березня, будемо знову співати, виступати і демонструвати своє мистецтво як для українських бійців, так і для цивільного населення. Вранці виступатимемо для військових, а ввечері – для жителів міст», – зазначив Тарас Лисак.

Загалом у планах кавер-гурту проведення п’яти концертів: у Сєверодонецьку, Сватовому, Кремінній, Краматорську і Слов’янську. Директор-розпорядник театру сподівається, що останній концерт у Слов’янську, який заплановано на 4 квітня, відбудеться у великій залі.

«У концертній програмі пролунають світові та українські хіти, а також популярні оперні партії у виконанні Олега Лихача, а ще пісні «Скрябіна», Святослава Вакарчука та «Братів Гадюкіних». Уперше наші виконавці представлять глядачеві три авторські пісні Андрія Сніцарчука. Серед них – «Королева міста Лева», «Коли ти мовчиш», – підсумував продюсер.

Додамо, що історія кавер-гурту «The Rohies» («Роги») розпочалася у 2010 році. Його склад було сформовано з музичної складової вистави «Небилиці про Івана» за кіносценарієм Івана Миколайчука. Тоді режисер-постановник «Небилиць» Вадим Сікорський запропонував акторам самим виконати всі музичні партії на автентичних українських інструментах. Відтоді розпочалася музична історія кавер-гурту.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ