Партія патріотичних сил України у разі перемоги на парламентських виборах 2006 року "точно не буде взаємодіяти в парламенті" з Партією регіонів, комуністами, Корчинським, Вітренко "і тому подібними".

Про це заявив на вчорашній прес-конференції у Севастополі лідер Партії патріотичних сил України Олександр Зінченко, відповідаючи на запитання, "чи буде його партія "до" чи "після" виборів об’єднуватися з блоком Юлії Тимошенко".

За словами Зінченка, "треба 27 березня в парламенті обговорювати, хто у якій конфігурації буде працювати разом".

"Думаю, що парламентська конфігурація нині виглядає дуже складно, я б сказав так: легше назвати сьогодні сили, з якими точно не будемо взаємодіяти в парламенті. Це Партія регіонів, це комуністи, Корчинський, Вітренко і тому подібне", - сказав він.

Лідер Партії патріотичних сил України при цьому зазначив, що не збирається "загравати перед аудиторією, і говорити про те, що все можливо". За його словами, "є ті речі, які суперечать нашому баченню ситуації, і в цьому зв’язку - безумовно з демократичними силами, тими силами, які прагнуть забезпечити побудову парламентської більшості, тоді нам буде по дорозі з демократами".

На думку Зінченка, "мова йде насамперед про центральні завдання, які сьогодні стоять на порядку денному". Він вважає, що "без парламентської більшості парламент не буде настільки боєздатним, як того хотілося б, і ситуативне перебування в морі пристрастей і політичних ризиків вкрай не вигідне ні парламенту, ні політичним силам, які в ньому будуть представлені, і насамперед не вигідне Україні".

Стосовно перспектив співпраці з блоком Юлії Тимошенко ЗІнченко сказав: "Подібне питання має вирішуватися двома з’їздами, і вирішується всією партійною вертикаллю - починаючи з конференції сільської організації партії і закінчуючи з’їздом партії. Блок Юлії Тимошенко обрав, на мою думку, виправдану в цих динамічних умовах стратегію, коли до основної стратегічної сили - партії "Батьківщина", додалась Українська соціал-демократична партія. Так значно легше провести всю виборчу кампанію…"

Він також спрогнозував, що "в перспективі у нас буде досить складно структурований парламент, і нам роботи Всім вистачить”.

"Тому я переконаний, що курчат рахують восени, і 27 березня ми підіб’ємо підсумки, як вірно розпорядилися ресурсами, чи правильно поставили на ті чи інші сили тощо", - сказав він.

Як вважає Зінченко, нинішня виборча кампанія є дуже цікава, і "дуже багато прогнозів виявляться не виправданими".

Кореспондент

ІА "Вголос": НОВИНИ