«Наші гроші» пишуть, що прокурор Головко виступав проти активістів майдану Романа Тисівського і Едуарда Крижанівського.

«Суд проходив надзвичайно швидко. Не минало, мабуть, півтори хвилини, як люди виходили. Всіх – під одну печатку, і відправляли туди – на Лук'янівку», – каже Крижанівський.

Відомо, що і дружина Павла Головка, Аліна Головко, виступала в суді проти активістів Революції. Ще під дівочим прізвищем Мінчук жінка клопотала про тримання під вартою 72-річного пенсіонера Миколи Пасічника. Його затримали у Києві 22 січня і сильно побили.

«До самого вечора нас тримали роздягнутих, двері навстіж, на вулиці – мороз. Аж на другу ніч нас привезли в суд. Суд був вночі. Я сидів за ґратами і кров на вусах обламував», – каже про своє затримання Микола Пасічник. 

У розслідуванні зазначають, що Мінчук-Головко 25 січня просила суд взяти під варту ще й активіста Василя Слівінського. Проте сьогодні усіх згаданих ухвал немає у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень. А сам Павло Головко тепер працює старшим слідчим в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, який займається саме розслідуваннями злочинів проти Майдану і Революції.

Разом з тим, у своїй анкеті доброчесності цей прокурор вказав, що не вчиняв дій, які компрометували б його або прокуратуру загалом, і які б змусили сумніватися в його об’єктивності і незалежності. Так само анкету заповнила і Аліна Головко, яка нині працює в Київській місцевій прокуратурі №6 (Печерський район).

Начальник Департаменту Сергій Горбатюк у коментарі журналістам пояснив, що має обмежений вплив на добір кадрів у цей підрозділ.

«Це не є зовсім правильним. Але ми виходимо з тієї ситуації, в яку нас поставили. Нам же спочатку в групу виділяють людину. Тобто ми просимо чи прокуратуру міста, чи іншої області: «Надайте людей, які можуть працювати». Тут не ми вирішуємо. Ми за людиною певний час спостерігаємо, виходячи з її професійних якостей. І після того приймаємо рішення про взяття в штат», – сказав він.

До всього, журналісти програми помітили парадоксальну ситуацію і в майнових деклараціях Павла Головка і його дружини. Так, у цьогорічних деклараціях вони вказали нову нерухомість, придбану в червні.

Адекватна ринкова ціна такої нерухомості становить не менше ніж 1,3 мільйона гривень. При цьому в декларації вартість нерухомості не вказана. Місячна зарплата прокурорської сім'ї, тим часом, становить не більше ніж 30 тисяч гривень на одного.

Не могли вони придбати нерухомість і на заощадження: якщо торік у декларації Головки вказували, що мають 1,3 мільйона гривень готівкою, то цього року заощадження не лише не зменшилися, а навіть зросли на 100 тисяч гривень.

І Павло Головко, і його дружина Аліна відмовилися коментувати як декларації, так і справи про активістів Революції.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ