Видання «Zaxid.net», яке належить дружині львівського міського голови Андрія Садового, назвало учасників російсько-української війни та активістів всеукраїнської організації «Об’єднання добровольців» «тітушками» та «небезпечними злочинцями» в одному зі своїх «розслідувань».

Про це йдеться у заяві «Об'єднання добровольців», опублікованій на сайті їхньої громадської організації.

«У своєму матеріалі »Ідентифікація тітушок" журналісти сайту виставили світлини деяких наших бійців та пропонують читачам впізнати їх. Причому, всі фотографії зроблені 27 листопада під час акції протесту під Вищим антикорупційним судом, де вирішувався розмір застави для міського голови Львова Андрія Садового, якого підозрюють у корупції", - зазначають воїни.

У відповідь на це «Об’єднання добровольців» заявляє, що члени їхньої організації справді брали участь в пікеті суду. Але робили це без будь-яких вигод для себе, а з ідейних міркувань, позаяк щиро вважають, що запитань до міського голови Львова за час його керування містом назбиралося більш, ніж достатньо. Саму ж появу матеріалу на ресурсі, підконтрольному Садовому, воїни вважають намаганням вчинити певний тиск на їхню організацію.

"Не розуміємо навіщо публікувати світлини наших бійців, з міркуванням необхідності їхньої ідентифікації, якщо ми ні від кого не ховаємося, присутні, як у публічному так і мережевому просторі. Якщо ж пан Садовий чи його ручні журналісти вважають, що наша організація скоїла якусь протиправну дію, то пропонуємо йому звернутися до правоохоронних органів, які точно розставлять усі крапки над «і». Інакше їх розставлять наші бійці, які невдовзі завітають до керманича міста в гості і яскраво доведуть, що їх розшукувати немає необхідності", - додають у ГО.

Також учасники війни нагадали, що мера пікетували не вперше. Раніше - разом з громадськістю до мали до нього запитання, коли на Безпековому форумі у Львові на карті з'явилися "визнані" "ЛНР" та "ДНР".

"Ми мали до нього запитання, коли в час війни, де гинули наші хлопці, він організовував фестиваль і красувався разом з другом Путіна – Михайлом Фрідманом, співпрацюючи з російським бізнесом. Тому появу наших хлопців, які мають високі військові відзнаки та ордени, у списках тітушок вважаємо неприпустимою помилкою журналістів "Zaxid.net" та особисто мера Львова Андрія Садового. Сподіваємося, що це непорозуміння найближчим часом буде вирішене", - наголошують учасники війни.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ