Про це 1 травня повідомили у прокуратурі м.Києва. 

«Троє учасників конфлікту, причетних до нападу на депутата та його побиття, затримані у порядку ст. 208 КПК України. Це чоловіки 1999 та 1996 р.н, двоє з них мають громадянство РФ та перебувають на території України на підставі посвідок про тимчасове проживання, ще один – громадян України»,  повідомили у прокуратурі. 

Затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 296 КК  «хуліганство, вчинене групою осіб», вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Заочно оголошено про підозру ще одному чоловіку, який безпосередньо наніс депутату удар в обличчя, спричинивши останньому тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Його дії кваліфіковано за ч.2 ст. 296 та ч.1 ст.122 КК (умисне середньої тяжкості тілесне пошкодження). Вживаються заходи для встановлення його місцеперебування та оголошення у розшук.

Автомобіль «Мерседес Геленваген», на якому рухались зловмисники, вилучено та поміщено на штрафмайданчик.

Нагадаємо, 30 квітня нардеп Мустафа Найєм потрапив до лікарні через конфлікт та бійку на дорозі. У нього діагностували перелам щелепи і струс мозку. Сам Найєм інцидент зі своєю політичною діяльністю не пов'язує. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ