Засновник мережі магазинів Zara Амансіо Ортега став найбагатшою людиною в світі за версією рейтингу Forbes, який оновлюється в режимі реального часу. Його статок оцінюється в 85 мільярдів доларів, – передає 112.ua.

81-річний бізнесмен потіснив з першого місця співзасновника Microsoft Білла Гейтса, обігнавши його на 200 мільйонів доларів.

Наголошується, що Ортега вже обіймав першу сходинку рейтингу тричі, проте кожен раз поступався нею протягом дня.

Востаннє він посів перше місце у вівторок, 29 серпня, – після того, як акції компанії Ортега Inditex (власник таких великих мереж магазинів, як Zara, Massimo Dutti, Pull and Bear) зросли на 1%. Проте до кінця дня втратив позицію, відставши від Гейтса на 100 мільйонів доларів.

Статки Ортега зросли на 1,2 мільярда доларів за минулий місяць. Його сходженню на першу сходинку рейтингу сприяло також зменшення статку Гейтса і засновника Amazon Джеффа Безоса.

Статки останнього зменшилися за минулий місяць на понад чотири мільярди доларів через падіння акцій Amazon. Гейтс, у свою чергу, пожертвував 64 мільйонів акцій Microsoft заснованому ним разом з дружиною Меліндою благодійному фонду. Вартість цих акцій оцінювалася в 4,6 мільярда доларів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ