У сьогоднішньому засіданні сесії Львівської міськради оголошено перерву до 12.00.
Причиною цього стало те, у зал засідання увірвалися учаснику пікету, який розпочався з ранку під стінами Львівської міської ради, на чолі із депутатом Володимиром Заболотовським.
До таких дій їх примусило те, що у порядок денний засідання сесії не було внесено питання про вирішення проблеми теплопостачання у Львові та прийняття ухвали, запропонованої ГК „Самопоміч”. Натомість депутати доручили виконкому підготувати ухвалу про передачу підприємств-банкрутів разом із відомчим житлом у власність територіальної громади Львова. Володимир Заболотовський на початку засідання сесії звернувся до міського голови Львова Любомира Буняка з вимогою вийти до пікетуючих, на що останній відповів, що не вважає це за потрібне, адже не є депутатом, який представляє інтереси цих мешканців у міській раді. Любомри Буняк також зауважив, звертаючись до Забоолотовського, що парламентські вибори у Львові розпочалися завчасно і попросив не влаштовувати цирку, адже один раз одна людина вже відповіла у судовому порядку за такі дії.
Депутати встигнули розглянути звіт заступника міського голови Львова Ірини Романів.
Як повідомляло агентство, сьогодні близько 30 мешканців будинків мікрорайонів Рясне, Ряне-2 та вулиці Стрийської пікетують Львівську міську раду з вимогою подати тепло у їхні помешкання.
ГК „Самопоміч” запропонувало сьогодні на засіданні сесії Львівської міської ради розглянути ухвалу, яка передбачає три головні пункти: зобов’язати львівські комунальні підприємства включити теплопостачання усім без винятку мешканцям, які сплачують комунальні послуги; перейняти на баланс міста будинки відомчого підпорядкування, які мають проблеми з розрахунками за комунальні послуги; дозволити мешканцям встановлення індивідуального опалення.
За інформацією МКП „Львівтеплоенерго”, сьогодні у Львові мешканці 19 будинків не мають опалення. Послуги теплопостачання мешканцям надає також МКП „Залізничтеплоенерго”.

ІА "Вголос": НОВИНИ