Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав колишній журналіст і кандидат у депутати Сергій Лещенко.

«За даними моїх джерел, Ставицький тепер ніякий не Ставицький. Його нове прізвище – Едуард Розенберг (Eduard Rosenberg)», – написав С. Лещенко.

Отримавши громадянство Ізраїлю, Е. Ставицький фактично став недосяжним для українського правосуддя, бо ця держава не видає своїх громадян. Він ще й «купив свободу» подорожувати світом, адже український ордер на арешт видано на прізвище Едуарда Ставицького. Так само Ставицього, а не Розенберга оголошено в розшук за лінією Інтерполу.

«Громадянин України, арешт якого санкціоновано по всій планеті, перетворився на респектабельного громадянина Ізраїлю. І, на відміну від Ставицького, власник паспорта на ім'я Едуарда Розенберга може вільно подорожувати планетою, оскільки не перебуває в розшуку», – пише С. Лещенко.

За його даними, прізвище змінила і дружина Е. Ставицького, ставши Оленою Розенберг.

С. Лещенко навів можливу адресу екс-міністра в Ізраїлі й пообіцяв ініціювати звернення до Генпрокуратури, щоб оголосити в розшук і Розенберга.

Нагадаємо, після втечі Януковича Генеральна прокуратура провела одночасно 32 обшуки в рамках розслідування кримінальних справ, за якими проходять колишній міністр енергетики Едуард Ставицький.

На фотографіях із маєтків колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького зафіксовано золоті злитки, дорогі годинники та нерозпечатані упаковки з доларами США.

ІА "Вголос": НОВИНИ