Воїн АТО Тимур Тумгоєв, якого Генеральна прокуратура України, видала Росії, перебуває у важкому стані через катування.

Про це повідомила народний депутат України Оксана Корчинська, пише «Главком».

За її словами, у неї є інформація з власних джерел, про те, що російські спецслужби жорстоко катували Тимура Тумгоєва. Наразі воїн перебуває у важкому стані.

Варто зазначити, що на разі відсутня офіційна інформація про те, в якому місті перебуває Тумгоєв та про його стан.

Нагадаємо, за запитом ФСБ РФ Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Росії. Після випадкової появи цієї інформації в ЗМІ суспільство сколихнула хвиля обурення, адже виданий Росії інгуш відбивав російську агресію на українському Донбасі.

У генпрокуратурі поспішили виправдатися, мовляв, інформація про участь Тумгоєва в АТО неправдива, а правоохоронні органи «у повному обсязі провели екстрадиційну перевірку і не знайшли жодної обставини, яка б унеможливлювала видачу чоловіка».

Після цього інформація про участь Тумгоєва в АТО підтвердилась, а представники патріотичних сил організували пікет під стінами ГПУ. Тоді Луценко заявив пікетувальникам, що «перетворювати Україну в накопичувач кримінальних елементів не має права, погроз не боїться і діє по Закону».

За два дні з’ясувалося, що ГПУ відкрила кримінальне провадження за статтею «Службова недбалість», яка могла призвести до помилкової екстрадиції Тимура Тумгоєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ